Translate

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΠΑΤΑΡΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ

Στείλετε στο leonidasorf@gmail.com ένα κομμάτι από κάθε νέα έκδοση σας και θα το αναρτώ .

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Αφιέρωμα στον Μιχάλη Παγούνη της συντροφιάς μας στο Πατάρι .

Ο Μιχάλης Παγούνης σαν παιδί μεγάλωσε στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης . Γεννήθηκε το 1936 στο χωριό Ζέρμα της Κόνιτσας . Όπως και χιλιάδες άλλα ελληνόπουλα, έτσι κι αυτός βρέθηκε στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, με τα δύο μικρότερα αδέλφια του, χωρίς του γονείς του. Μεγάλωσε σε παιδικούς σταθμούς στην Αλβανία,Ρουμανία και Πολωνία.. και σπούδασε (μάστερ Γεωλογίας) στην Πολωνία . Εξαιρετικός επιστήμονας Στην Ελλάδα εργάστηκε στο ΙΓΜΕ (Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών) στον τομέα Υδρολογίας και ασχολήθηκε με την υδρογεωλογική έρευνα.
Η ύδρευση της Αθήνας από υπόγεια νερά ήταν το κυριότερο πρόβλημα της υπηρεσιακής ενασχόλησής του. Το μεγάλο πρόβλημα της λειψυδρίας στο λεκανοπέδιο της Αττικής την περίοδο 1988-93 αντιμετωπίστηκε με επιτυχία χάρη στις μελέτες του.
Τα γεγονότα του εμφυλίου πολέμου 1946-49 σημάδεψαν την παιδική του ζωή. Στην Λογοτεχνία εμφανίζεται με μυθιστορήματα που αναφέρονται στον εμφύλιο και στην ζωή των Ελλήνων στις Ανατολικές Χώρες . (Ο θαμπός δίσκος του ήλιου 1998 . Παιδιά της Ελπίδας 2006 . Γκρεμισμένα όνειρα 2007 )

Δεν υπάρχουν σχόλια: