Translate

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΠΑΤΑΡΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ

Στείλετε στο leonidasorf@gmail.com ένα κομμάτι από κάθε νέα έκδοση σας και θα το αναρτώ .

Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

"Τα Μεταμεσονύχτια" γραψίματα της Σοφίας Γκιόυσου

Tο μικρό  βιβλίο με "Τα Μεταμεσονύχτια" γραψίματα της Σοφίας Γκιόυσου κυκλοφόρησε σε δωρεάν ebook (ePUB, Mobi για Kindle, PDF, χωρίς κλείδωμα) και σε τυπωμένο βιβλίο. Μια καλή φυγή για λίγες ώρες , λίγες μέρες ή και για όλο το καλοκαίρι , από την τραγική Ελληνική πραγματικότητα , θα βρεις στο συνολικό έργο  της δημιουργού .

Παραθέτω αποσπάσματα , από το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου , με το οποίο η κ. Σοφία  Γκιόυσου είχε την καλοσύνη να με κάνει  κοινωνό της δουλειάς της . Μέσα από αυτό (και τις παραπομπές του) , μπορεί ο αναγνώστης μου του Παταριού Λογοτεχνών , να γνωρίσει την συγγραφέα και να διαβάσει τα έργα της .
Περίληψη:
Πιτσιρικάδες με δόντια, κάτι λέξεις σαν μουσικές, βλέμματα, αρώματα και θολές στιγμές κυκλοφορούν μέσα σε αυτές τις μικρές ιστορίες ψηφιακής ιδιοσυγκρασίας.
Τα Μεταμεσονύχτια (http://www.digital-era.org/stories/midnight/), γραμμένα σε υπολογιστή, δημοσιευμένα, σχολιασμένα και μοιρασμένα ψηφιακά, κάπως σαν πολύ μικρά διηγήματα, κάπως σαν ποιήματα.
Γραμμένα εδώ κι εκεί, κι όμως πάντα μαζί.

Πληροφορίες:

"Τα Μεταμεσονύχτια" είναι ιστορίες ψηφιακής ιδιοσυγκρασίας που γράφτηκαν σε blog, κυκλοφόρησαν και σχολιάστηκαν online. Σε αυτή την έκδοση παρουσιάζονται τα πιο αγαπημένα κατόπιν επιμέλειας από τον Μανώλη Μαυραντωνάκη και την Κατερίνα Mitchell.
Κυκλοφορούν σε δωρεάν ebook (ePUB, Mobi για Kindle, PDF, χωρίς κλείδωμα) και σε τυπωμένο βιβλίο.

Το βιβλίο διατίθεται με άδεια Creative Commons, δωρεάν στο http://www.digital-era.org/stories/midnight/

Η συγγραφέας:
Η Σοφία Γκιούσου (http://www.digital-era.org/stories/) είναι μια Ελληνίδα που ζει στο Λονδίνο. Γράφει για τις  μικρές ιστορίες των φίλων και της οικογένειας γιατί πιστεύει ότι τα πράγματα που ακούγονται από τα παιδιά όταν κρύβονται κάτω από το τραπέζι πρέπει να σώζονται.
Έχει συμμετάσχει με μια ιστορία στο συλλογικό e-book "Δήγμα Γραφής" (http://www.openbook.gr/2011/06/dhgma-grafhs-mia-ntoyzina-kai-tria-dihghmata.html) που κέρδισε το Α' Βραβείο  στην κατηγορία "Συγγραφικό έργο 2011" των Ελληνικών Βραβείων Διαδικτύου "e-awards 2012" 

Σοφία

Δεν υπάρχουν σχόλια: